10. 5. 2024   |   svátek má Blažena
 

Zapékané těstoviny se švestkami a ořechy

Název Množství a jednotka
těstoviny 500 gramů
máslo 50 gramů
cukr mletý
švestky 300 gramů
nasekané ořechy 100 gramů
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Uvařené zcedíme a smícháme je s máslem a cukrem.
Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou. Rozložíme do ní těstoviny, poklademe vypeckovanými švestkami a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Švestky můžeme posypat skořicí.
V mléce rozšleháme vejce a těstoviny zalijeme.
Pečeme v troubě asi 30 minut.


 


RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové pusinky

Postup: Z bílků ušleháme pevný sníh. Opatrně do něj vařečkou zamícháme cukr, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové pusinky

Postup: Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni asi 15 minut. pak hrnec z vodní lázně... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny s uzeninou a sýrem

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Na pánev dáme sádlo a osmažíme jemně... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové v paprikách a rajčatech

Postup: vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a oparikujeme (můžeme i pálivou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...